Alix Apollokaka
Apollokaka, vars recept utvecklats av Alix von Born på 1900-talet.
3 ägg
3 dl socker
3 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl konjak eller mycket rivet citronskal
200 g kokande smör
Vispa ägg och socker till skum, tillsätt under vispning allt mjöl och bakpulvret, till sist det kokande smöret. Gräddas i stekpanna i ungefär 45 minuter i 200 graders värme.
Sarvlax knäckebröd
Receptet utvecklat av Nea Furuhjelm.
1 kanna mjölk
1/2 skålpund skirat smör
mjöl (hälften skrätt rågmjöl, hälften vetemjöl)
1 näve anis
1 näve kummin
1 näve salt
3 msk jäst som lägges sist uti.
Degen knådas hårt och länge. När degen är väl jäst kavlas den tunt och tages ut med mått. Gräddas i ej för het ugn. Bryt brödet i bitar.